Recomandari de carte

Lista de lecturi pe luna decembrie

Lecturile noastre pe luna decembrie 2021.
Le-am citit mai putin luna asta, din pacate, si nici E. nu a fost harnica la lectura independenta, dar am avut timp pentru mine si am citit 4 carti frumoase tare (de unde mi-am reamintit dupa ce am postat articolul).

Cartile mele

  1. Guzel Iahina – Deschide ochii Zuleiha, ed. Humanitas. O carte deosebita despre deportarile in Siberia si conditiile inumane in care au rezistat unii dintre deportati.
  2. Intr-o zi se va termina de parintele Crin Theodorescu, ed. Cartemma. Cartea e scrisa sub forma unui jurnal; o revarsare de ganduri si stari, un monolog, ce pe alocuri pare ca ar astepta replica cititorului.
  3. Titus. Povestea primul om care a ajuns in Rai de Florence Morse Kingsley, ed. Predania. O carte ce imbina fictiunea cu fapte istorice, o impletire de episoade evanghelice cu detalii proaspete despre traiul de zi cu zi al acelor oameni.
  4. Sfantul de Maria Pastourmadzis, ed. Egumenita. O carte coplesitoare despre lupta cu sinele, despre cautarea si regasirea sinelui in relatia cu Dumnezeu, o carte despre iertarea profunda si despre caile intortocheate ale lui Dumnezeu.

Pentru copii (lectura independenta si lectura cu voce tare):

  1. Pippi Sosetica pe marile Sudului, Astrid Lindgren, ed. Arthur. E.inca citeste din ea.
  2. Magul Artaban, Brandusa Vranceanu, ed. Nepsis. O minunata istorisire despre un al patrulea mag care pierde intalnirea cu prietenii sai si rataceste 30 de ani in cautarea lui Mesia.
  3. The gnomes’ winter journey, Ernst Kreidolf, Floris Books.
  4. Povesti romanesti, Constantin Virgil Gheorghiu, ed. Sophia. Nu am terminat-o de citit copiilor.
    Povestile romanesti (Rumanische Marchen) repovestite ale lui Constantin Virgil Gheorghiu isi au istoria lor, fiind prima carte din exil (Heidelberg, 1948) a celebrului scriitor roman – tradus, astazi, in aproape toate limbile pamantului si cunoscut tuturor mai cu seama prin romanul Ora 25. In numar de opt, acestea par adevarate mini-romane de aventuri. Sub pana lui Gheorghiu, taramul celalalt, Padurea de argint, Mesterul Manole, Fat-Frumos etc. sunt locuri si personaje carora li se adauga valente noi, facand ca lectura sa devina tot mai captivanta. Iar aceasta nu doar pentru copiii aflati la varsta minunatei lumi a basmelor, ci si pentru toti cei care tanjesc astazi necontenit dupa copilarie, simplitate si armonie cu Divinitatea.
  1. Zapada, Walter de la Mare, ed. Litera mica. E o carte in versuri draguta. Eu i-o citesc Anastasiei.
  2. Esop pentru copii, ed. Prospero
  3. Fiul tinutului inghetat, Jackie Morris, ed. Signatura.
  4. Infinitul, il. Marco Soma, ed. Signatura
  5. Cine a descoperit America, ed. Frontiera
  6. The story of Christmas, Il. Pamela Dalton. MINUNATA CARTE! ILUSTRATII DEOSEBITE.
  7. My first phonics reading library, ed. Usborne. E.a citit in jur de 10-15 carti din ea.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *