Desi nu a venit inca vacanta, (Eca inca mai are de terminat manualele din care lucreaza, iar Iustin a inceput din aprilie clasa intai) am plecat intr-o excursie de weekend.
Am dorit un loc de cazare nu foarte departe de casa (maxim 3 ore) care sa fie mai aproape de natura, cu spatii verzi largi, cu joc de joaca pentru copii (avem 3) si care sa accepte card de vacanta.
Am gasit Pensiunea Ghiocelul in Valea Avrigului, Avrig, jud. Sibiu.
● CAZARE
Am ales varianta apartament cu 2 camere, fiecare camera cu baie proprie cu cabina de dus; una din camere are pat matrimonial mare (noi am intrat 3 persoane in el: doi adulti si un copil), loc de luat masa, dulap si comoda, Tv, balcon cu privelistea superba pe care o puteti vedea in poze si unde putem sta la masa; cealalta camera are un pat single si o canapea extensibila de 2 locuri, TV, comoda si loc de luat masa pentru 6 persoane si baie proprie. Totul e aranjat frumos, cu gust si e curat, camerele sunt mari.
Exista si posibilitatea cazarii in camere matrimoniale cu capacitate de 2 persoane, daca nu aveti copii. Gasiti pe site optiunile.
● LOC DE LUAT MASA si SPATIU PENTRU COPII
Afara exista un loc de joaca pentru copii cu tobogane, leagane, carusel, casute pentru copii mici si jucarii; exista restaurant in interior, terasa si gradina mare unde se poate lua masa. Noi am preferat sa stam tot afara, gradina e mare, verde, frumos amenajata, cu pavilioane, podete de lemn, fantana arteziana.
Mancarea e buna si portiile indestulatoare. Exista optiunea unor meniuri bio, pensiunea se aprovizioneaza cu alimente provenite de la ferma proprie; puteti incerca si mancaruri traditionale fagarasene. Pensiunea are si propria pastravarie, deci in meniu exista pastrav proaspat de consumat.
● PRETURI
Noi am ales sa optiunea cazarii cu mic dejun inclus, dar am mancat si cina aici. Micul dejun separat de cazare costa 35 lei persoana. Daca alegeti optiunea de cazare cu mic dejun inclus, cum am ales noi, e putin diferit, in sensul ca noi am platit 380 lei/ apartament/noapte cu mic dejun inclus pt toata familia si a iesit mai ieftin. Micul dejun e sub forma de bufet suedez, deci all you can eat si noi ne-am giftuit (eu si Iustin, ca doar noi suntem mancaii).
● ACTIVITATI DIVERTISMENT: ECHITATIE SI INCHIRIERE BICICLETE
Pensiunea are disponibil si propriul spatiu de echitatie cu instructori proprii. Caii sunt blanzi, obisnuiti cu copiii. Noi am ales optiunea de plimbare 10 minute /15 lei. Exista si optiunea de 20 minute si 30 minute, pretul creste evident. Daca stati cateva zile, puteti angaja instructorii pentru cursuri de echitatie: incepatori 50 minute/65 lei; pentru intermediari si avansati creste costul. O sa revin maine cu fotografia preturilor de la centrul de echitatie si daca am gresit ceva, voi edita.
Pentru plimbarea cu bicicletele, puteti inchiria de la pensiune biclete: 20 lei. Revin si aici cu foto si editare daca gresesc.
Eu, Iustin si Ecaterina calarind
● IMPREJURIMI
- 1. CASTELUL DE LUT VALEA ZANELOR
Inainte de cazare, am dat o fuga la Porumbacu de Sus ca sa vedem Castelul De Lut Din Valea Zanelor , care fusese inchis anul trecut cand am fost noi. E o minunatie de cladire si proprietarii au amenajat super si imprejurimile, puteti sta la terasa sa consumati ceva: de la sucuri naturale la mancare sau puteti sa va relaxati pe malul raului unde sunt amenajate spatii.
Va indemn sa vizitati Castelul pentru ca in curand va fi cu circuit inchis, se va transfera in regim hotelier si nu il veti mai putea vizita decat daca va cazati.
Castelul se afla la 25 minute de pensiunea noastra.
- 2. COMPLEXUL PENTRU COPII POVESTEA CALENDARULUI
Tot acolo, langa Castel exista si minunatul complex pentru copii, Povestea Calendarului, o minune de joc de joaca cu casute tematice dedicate fiecarei luni a anului in parte. Am scris anul trecut despre asta, linkul si descrierea e aici:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=306505667942730&id=100057498969249
- 3. PENSIUNEA CU CERBI – POIANA NEAMTULUI Mai sus, catre munte, exista Pensiunea Poiana Neamtului , o pensiune ce detine o ferma de cerbi ce poate fi vizitata conform orarului de pe site.
- 4. SIBIUL
Aici sunt enorm de vizitat.
Noi am avut in plan doar doua locuri:
• Braul Maicii Domnului adus de la manastirea Katoxenia din Grecia si pus spre inchinare la Catedrala din Sibiu.
• Muzeul in aer liber ASTRA unde am prins si expozitia #Albina, o expozitie de camasi traditionale din colectia Muzeului, dar si camasi contemporane cusute la initiativa Asociatiei Semne Cusute.
De mai mult timp urmaresc blogul Semne Cusute si, mai nou, grupul de Facebook, si ma minunez de maiestria cusaturilor, bogatia culorilor si multitudinea modelelor. Le ador! Imi doresc sa incep in viitor sa cos si eu una.
Dupa ce am admirat iile, am plecat intr-o plimbare prin Muzeul Astra sa vedem morile de apa, de vant si casele traditionale.